Fazole v citronové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2303.4 mg
  • Vláknina 39104.8 mg
  • Vitamín A 39104.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, jeden nasekaný stroužek česneku, rajčatový protlak, pepř, vaříme tak dlouho, až bude vše měkké.

  • 2

    Zbylý stroužek česneku utřeme se solí, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vyšleháme do hladka, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme na chladné místo.

  • 3

    Uvařené fazole scedíme, smícháme s omáčkou, podle chuti přisolíme.

  • 4

    Před podáváním pokrm necháme chvíli v chladničce.

Komentáře k receptu