Fazole v citronové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 8 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2303.4 mg
- Vláknina 39104.8 mg
- Vitamín A 39104.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem namočené fazole uvaříme, přidáme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, jeden nasekaný stroužek česneku, rajčatový protlak, pepř, vaříme tak dlouho, až bude vše měkké.
-
2
Zbylý stroužek česneku utřeme se solí, promícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vyšleháme do hladka, přidáme nasekanou petrželku a odstavíme na chladné místo.
-
3
Uvařené fazole scedíme, smícháme s omáčkou, podle chuti přisolíme.
-
4
Před podáváním pokrm necháme chvíli v chladničce.