Štóla s čokoládou a cukrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 50 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 197.8 mg
- Draslík 437.7 mg
- Vláknina 12397.7 mg
- Vitamín A 12397.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou čokoládu se 150g másla. Mícháme metličkou dokud se ingredience zcela nespojí.
-
2
Rozklepeme vejce a oddělíme žloutky a bílky. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Přidáme vanilkový prášek a cukr a směs odložíme stranou.
-
3
Ve vodní lázni v míse smícháme žloutky, moučkový cukr a mleté mandle. Poté mísu vyjmeme z vody, přidáme 80g mouky, směs důkladně promícháme a opatrě vmícháme sníh z bílků.
-
4
Troubu předehřejeme na 230C.
-
5
Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček, vymazané a vysypané moukou. Pečeme 10 minut, poté snížíme teplotu na 210C a pečeme ještě 20 minut.
-
6
Hotovou štolu ihned vyklopíme. Necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme.