Hrušky se sýrem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 2 ks Hrušky
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 429 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 230.2 mg
  • Vláknina 6073.2 mg
  • Vitamín A 6073.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nivu s ricottou utřeme, osolíme a opepříme. Vmícháme nasekané ořechy - trochu ponecháme na ozdobu.

  • 2

    Omyté hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Spodní strany mírně seřízneme, aby dobře stály. Hrušky pokapeme citronovou šťávou a potom je naplníme připraveným sýrovým krémem. Navrch můžeme nasypat zbylé nasekané ořechy a nakonec dezert ozdobíme mátovými lístky.

Komentáře k receptu