Štěrbák s dipem ze zelených rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 9 g
- Sodík 632 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1628.9 mg
- Vláknina 35147.8 mg
- Vitamín A 35147.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z džemu ze zelených rajčat (u nás používáme chutney), citronové šťávy, oleje, špetky soli a pepře ušleháme hladkou zálivku.
-
2
Listy štěrbáku nakrájíme podélně na plátky a vložíme do salátové mísy, zalijeme zálivkou, promícháme, ozdobíme vypeckovanými černými olivami a nakrájenou bazalkou.
-
3
V topinkovači opečeme bagety a potřeme je hořčicí. Podáváme k salátu.