Štěrbák s dipem ze zelených rajčat

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Bageta
  • 150 g Olivy černé
  • 4 ks Štěrbák zahradní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 632 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1628.9 mg
  • Vláknina 35147.8 mg
  • Vitamín A 35147.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z džemu ze zelených rajčat (u nás používáme chutney), citronové šťávy, oleje, špetky soli a pepře ušleháme hladkou zálivku.

  • 2

    Listy štěrbáku nakrájíme podélně na plátky a vložíme do salátové mísy, zalijeme zálivkou, promícháme, ozdobíme vypeckovanými černými olivami a nakrájenou bazalkou.

  • 3

    V topinkovači opečeme bagety a potřeme je hořčicí. Podáváme k salátu.

Komentáře k receptu