Mrkvovo-medový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 243.8 mg
- Vláknina 4401.7 mg
- Vitamín A 4401.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Necháme vyhřívat troubu na 180 stupňů. Připravíme dortovou formu, kterou vymažeme tukem a vysypeme 2 lžícemi mletých mandlí.
-
2
Omyjeme a oloupeme karotku a nastrouháme najemno. Smícháme se žloutky a medem a přimícháváme tuk. Přidáme sůl, citronovou šťávu, perníkové koření a mandle. Mouku promícháme s práškem do pečiva a přisypeme jí do těsta. Nakonec přidáme našlehaný sníh z bílků.
-
3
Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme při 160 stupních asi 35 minut.
-
4
Dort ozdobíme polevou z moučkového cukru smíchaného s malinovou nebo citronovou šťávou.