Čokoládová štola

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 100 g Kakao - prášek
  • 200 g Cukr krupice
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 90.4 mg
  • Draslík 258.5 mg
  • Vláknina 9890 mg
  • Vitamín A 9890 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme cukr s vejci. Potom vmícháme máslo a dále třeme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Do utřené směsi přidáme po částech prosetou mouku s práškem do pečiva a solí. Přilijeme mléko, opatrně vmícháme kakao a na závěr přilijeme rum.

  • 4

    Těsto vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené papírem na pečení. Vložíme do trouby, po 15ti minutách snížíme teplotu na 180C a pečeme ještě asi 45minut.

Komentáře k receptu