Dvoubarevné citrónové krystaly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 97.3 mg
  • Vláknina 6266.7 mg
  • Vitamín A 6266.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu vodu a cukr, stáhneme plamen, vaříme asi 5 minut. Odstavíme, necháme vychladnout.

  • 2

    Z citrónů nastrouháme 2 lžičky kůry a vymačkáme 175 ml šťávy, vše vmícháme do vychladlé směsi.

  • 3

    Nalijeme do nádoby na zamrazování, zakryjeme a necháme 5 hodin v mrazáku, občas promícháme.

  • 4

    Před podáváním necháme krystaly asi 10 minut v pokojové teplotě. Lžící seškrabujeme povrch, vytvoříme tak zrnitou strukturu. Servírujeme ve vysokých sklenicích.

Komentáře k receptu