Dvoubarevné citrónové krystaly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 97.3 mg
- Vláknina 6266.7 mg
- Vitamín A 6266.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu vodu a cukr, stáhneme plamen, vaříme asi 5 minut. Odstavíme, necháme vychladnout.
-
2
Z citrónů nastrouháme 2 lžičky kůry a vymačkáme 175 ml šťávy, vše vmícháme do vychladlé směsi.
-
3
Nalijeme do nádoby na zamrazování, zakryjeme a necháme 5 hodin v mrazáku, občas promícháme.
-
4
Před podáváním necháme krystaly asi 10 minut v pokojové teplotě. Lžící seškrabujeme povrch, vytvoříme tak zrnitou strukturu. Servírujeme ve vysokých sklenicích.