Malinový sorbet

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 120 g Cukr krupice
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Kiwi
  • 1 ks Papaya
  • 1 polévková lžíce Želatina
  • 4 polévková lžíce Sirup Golden
  • 5 polévková lžíce Likér malinový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 291.4 mg
  • Vláknina 10994.5 mg
  • Vitamín A 10994.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mražené maliny posypeme cukrem a dáme stranou rozmrazit.

  • 2

    Do rendlíku dáme práškovou želatinu a 250 ml vody a necháme minutu stát. Za časného míchání zahříváme na středním plameni, až se želatina zcela rozpustí, potom odstavíme.

  • 3

    Maliny propasírujeme přes síto, aby vznikl protlak. Přidáme sirup smíchaný se 4 lžícemi vody, malinový likér a citrónovou šťávu. Po částech zašleháme želatinu. Směs nalijeme do nádoby na zamrazení a dáme do mrazáku částečně zmrazit, občas promícháme.

  • 4

    Částečně zmrazenou směs rozmixujeme v mixéru, vrátíme do nádoby a necháme na 3 hodiny v mrazáku.

  • 5

    Na misky upravíme plátky kiwi, papáju a čerstvé maliny. Na ovoce dáme vždy tři až pět kopečků sorbetu.

Komentáře k receptu