Malinový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 1 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 291.4 mg
- Vláknina 10994.5 mg
- Vitamín A 10994.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené maliny posypeme cukrem a dáme stranou rozmrazit.
-
2
Do rendlíku dáme práškovou želatinu a 250 ml vody a necháme minutu stát. Za časného míchání zahříváme na středním plameni, až se želatina zcela rozpustí, potom odstavíme.
-
3
Maliny propasírujeme přes síto, aby vznikl protlak. Přidáme sirup smíchaný se 4 lžícemi vody, malinový likér a citrónovou šťávu. Po částech zašleháme želatinu. Směs nalijeme do nádoby na zamrazení a dáme do mrazáku částečně zmrazit, občas promícháme.
-
4
Částečně zmrazenou směs rozmixujeme v mixéru, vrátíme do nádoby a necháme na 3 hodiny v mrazáku.
-
5
Na misky upravíme plátky kiwi, papáju a čerstvé maliny. Na ovoce dáme vždy tři až pět kopečků sorbetu.