Ledový vodní meloun
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 133 mg
- Vláknina 945 mg
- Vitamín A 945 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meloun oloupeme, vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru polovinu dužiny rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou.
-
2
Směs vlijeme do nádoby na zamrazení. Zbytek melounu rozmixujeme, vmícháme do směsi. Nádobu zakryjeme a dáme na 2 hodiny do mrazáku, občas promícháme.
-
3
Částečne zmrazenou směs vlijeme do mixéru a mixujeme, až bude směs rozdrcená. Vrátíme zpět do nádoby, zakryjeme, dáme na 3 hodiny zmrazit.
-
4
Před podáváním necháme led stát přibližně 10 minut, aby trochu povolil. Lžící seškrábeme povrch, vytvoříme tak jemnou sněhovou strukturu. Servírujeme v miskách.