Ledový vodní meloun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 15 g Cukr moučkový
  • 900 g Meloun vodní
  • 15 kávová lžička Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 133 mg
  • Vláknina 945 mg
  • Vitamín A 945 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun oloupeme, vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru polovinu dužiny rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou.

  • 2

    Směs vlijeme do nádoby na zamrazení. Zbytek melounu rozmixujeme, vmícháme do směsi. Nádobu zakryjeme a dáme na 2 hodiny do mrazáku, občas promícháme.

  • 3

    Částečne zmrazenou směs vlijeme do mixéru a mixujeme, až bude směs rozdrcená. Vrátíme zpět do nádoby, zakryjeme, dáme na 3 hodiny zmrazit.

  • 4

    Před podáváním necháme led stát přibližně 10 minut, aby trochu povolil. Lžící seškrábeme povrch, vytvoříme tak jemnou sněhovou strukturu. Servírujeme v miskách.

Komentáře k receptu