Kateřinská kola s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 45 g Med včelí
  • 135 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 50 g Cukr krupice
  • 40 g Mák mletý
  • 0.25 kávová lžička Tresť vanilková
  • 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 7.7 mg
  • Draslík 16.3 mg
  • Vláknina 976.3 mg
  • Vitamín A 976.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse vyšleháme cukr a 60 g másla, přidáme mouku, vejce, tresť a třeme, až se spojí. Rukama vytvoříme z těsta kouli, zabalíme a dáme na hodinu do lednice.

  • 2

    V misce smícháme nastrouhané ořechy, mák, med, nastrouhanou pomerančovou kůru a zbytek másla.

  • 3

    Na pergamenu vyválíme těsto na obdelník 20 x 23 cm, potřeme makovou náplní. Od kratší strany stočíme těsto na roládu. Zabalíme, necháme v chladu asi 1 hodinu.

  • 4

    Nožem nakrájíme roládu na příčné plátky silné 5 mm, přendáme je na plech dál od sebe.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 10 - 12 minut, až lehce zhnědnou. Necháme vychladnout a uložíme do uzavřené nádoby.

Komentáře k receptu