Kateřinská kola s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 4 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 7.7 mg
- Draslík 16.3 mg
- Vláknina 976.3 mg
- Vitamín A 976.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse vyšleháme cukr a 60 g másla, přidáme mouku, vejce, tresť a třeme, až se spojí. Rukama vytvoříme z těsta kouli, zabalíme a dáme na hodinu do lednice.
-
2
V misce smícháme nastrouhané ořechy, mák, med, nastrouhanou pomerančovou kůru a zbytek másla.
-
3
Na pergamenu vyválíme těsto na obdelník 20 x 23 cm, potřeme makovou náplní. Od kratší strany stočíme těsto na roládu. Zabalíme, necháme v chladu asi 1 hodinu.
-
4
Nožem nakrájíme roládu na příčné plátky silné 5 mm, přendáme je na plech dál od sebe.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 10 - 12 minut, až lehce zhnědnou. Necháme vychladnout a uložíme do uzavřené nádoby.