Tvarohový dort z bílé čokolády
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 58 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 192.2 mg
- Draslík 239.3 mg
- Vláknina 1347.4 mg
- Vitamín A 1347.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslové sušenky dáme do sáčku a rozdrtíme válečkem na drobky. Můžeme je zpracovat i v mixéru. Drobky promícháme s 90 g másla a směs upěchujeme do rozevírací formy o průměru 25 cm tak, aby pokryla dno a stěny formy do výšky 1 cm od okraje.
-
2
Kousky bílé, nejlépe švýcarské čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a necháme vychladnout. Sýr spojíme se zbytkem másla, přidáme cukr, čokoládu, vejce a vše utřeme na hladký krém. Ten nalijeme na připravený dortový korpus a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi hodinu. Necháme vychladnout ve formě na mřížce. Vychladlý dort zakryjeme a dáme do lednice asi na 4 hodiny.
-
3
Ztuhlý dort vyjmeme z formy a přendáme na tác. Povrch dortu posypeme kakaem. Servírujeme na tmavých talířích.