Andělský dort
Suroviny
- 75 g Mandle
- 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr krupice
- 150 g Cukr moučkový
- 175 g Cukr moučkový
- 385 ml Vaječný bílek slepičí
- 2 kávová lžička Kyselina citrónová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Káva instantní
- 1 polévková lžíce Káva instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 3 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 156.2 mg
- Vláknina 2155 mg
- Vitamín A 2155 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky ušleháme s kávou a kyselinou vinnou na tuhý sníh, postupně vmícháme krupicový cukr a mouku smíchanou s moučkovým cukrem.
-
2
Těsto přelijeme do dortové formy s otvorem uprostřed o průměru 25 cm nebo do formy na bábovku o obsahu 3,5 l.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut. Hotový dort dáme na mřížku a necháme zcela vychladnout, potom vyklopíme na tác.
-
4
Připravíme kávovou polevu: kávu rozmícháme s horkou vodou, přidáme cukr a vše utřeme dohladka.
-
5
Polevou potřeme povrch dortu a posypeme sekanými opraženými mandlemi.