Mrkvová bábovka
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 225 g Ořechy vlašské
- 500 g Cukr krupice
- 450 g Mouka polohrubá
- 150 g Cukr moučkový
- 250 ml Džus jablečný
- 350 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Mrkev kořen
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 132 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 179.6 mg
- Vláknina 7825 mg
- Vitamín A 7825 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a skořici. V menší míse rozšleháme vejce s olejem, nastrouhanou mrkev, mleté ořechy a jablečný džus. Směs vmícháme do moučné směsi a vše promícháme.
-
2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 80 minut. Bábovku necháme 10 minut chladnout na mřížce, potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
-
3
Polevu si připravíme z moučkového cukru a 5 lžic vody. Bábovku dáme na mísu a polijeme ji hustou polevou.