Dušené hrušky s želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Hrušky
  • 1 l Šťáva z granátových jablíček
  • 2 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 134 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 348.3 mg
  • Vláknina 10310 mg
  • Vitamín A 10310 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce vložíme 450 ml vody, ovocnou šťávu nebo zředěný likér z černého rybízu, cukr a citrón překrojený na půl.

  • 2

    6 hrušek oloupeme, ale ponecháme stopky. Podélně je rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Hrušky vložíme do hrnce se směsí, obalíme je v ní. Na prudkém plameni uvedeme do varu, zmírníme plamen na minimum, zakryjeme a necháme 10 - 15 minut dusit, až hrušky změknou. Hotové je přendáme do mísy. Stejný postup opakujeme z dalšími 6 hruškami.

  • 3

    Šťávu v hrnci vaříme 20 minut, dokud se obsah tekutiny nezmenší na 350 ml. Do horké šťávy dáme rybízové želé a mícháme, až se rozpustí.

  • 4

    Horkým sirupem přelijeme hrušky, necháme vychladnout. Zakryjeme, uložíme do lednice přibližně na 3 hodiny. Během chlazení je několikrát obrátíme.

Komentáře k receptu