Rýžový salát s jablky a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 30 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 131.5 mg
- Vláknina 5211.8 mg
- Vitamín A 5211.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme oschnout. Do prochladlé rýže vmícháme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka a nasekanou petrželku.
-
2
Po vychladnutí salát spojíme majonézou ochucenou citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem.
-
3
Podáváme jako přílohu k minutkám.