Rýžový salát se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 balení Sardinky v oleji
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1392 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 135.6 mg
  • Draslík 165.1 mg
  • Vláknina 6876.8 mg
  • Vitamín A 6876.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a necháme okapat.

  • 2

    Sardinky vyjmeme z oleje a po okapání rozebereme na malé kousky. Okurku nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme a nakrájíme nadrobno. Natvrdo uvařená vejce nasekáme na hrubší kusy.

  • 3

    Nejdříve přidáme k rýži sardinky, okurku a jablko a vše přelijeme ochucenou majonézou zředěnou smetanou. Promícháme a zlehka vmícháme vejce.

  • 4

    Salát necháme proležet a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu