Rýžový salát se sardinkami
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 100 g Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 l Voda pitná
- 2 balení Sardinky v oleji
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1392 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 135.6 mg
- Draslík 165.1 mg
- Vláknina 6876.8 mg
- Vitamín A 6876.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a necháme okapat.
-
2
Sardinky vyjmeme z oleje a po okapání rozebereme na malé kousky. Okurku nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme a nakrájíme nadrobno. Natvrdo uvařená vejce nasekáme na hrubší kusy.
-
3
Nejdříve přidáme k rýži sardinky, okurku a jablko a vše přelijeme ochucenou majonézou zředěnou smetanou. Promícháme a zlehka vmícháme vejce.
-
4
Salát necháme proležet a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.