Bramborový salát s fazolemi
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 150 g Šunkový salám
- 100 g Fazole bílé
- 100 g Zelenina kořenová
- 200 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Jablka
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 48 g
- Sodík 2922 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1288.7 mg
- Vláknina 27363.2 mg
- Vitamín A 27363.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Předem namočené fazole uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat. Ostatní přísady nakrájíme na kostičky, oloupanou kořenovou zeleninu uvaříme do měkka a nadrobno pokrájíme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nasekáme, vše promícháme s fazolemi a bramborami.
-
3
Směs přelijeme majonézou ochucenou solí, pepřem, hořčicí a octem, zlehka promícháme a necháme proležet.
-
4
Salát podáváme jako sváteční přílohu.