Kozí sýr v uzeném boku na marinované zelenině
Suroviny
- 80 g Rajčata
- 80 g Šalotka
- 100 g Artyčoky
- 40 g Kapary sterilované
- 240 g Sýr kozí
- 100 g Vepřový bok uzený
- 80 g Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Med pampeliškový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1130 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 59.2 mg
- Draslík 497.6 mg
- Vláknina 7010 mg
- Vitamín A 7010 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzený bok nakrájíme na tenké plátky. Z kozího sýra vyválíme asi 30gramové oválky a ty zabalíme do uzeného boku.
-
2
Připravíme marinádu z olivového oleje, balzamika, citronové šťávy a dochutíme bylinkami. Zeleninu prudce osmahneme na olivovém oleji a naložíme do marinády. Marinujeme asi hodinu. Potom přidáme kapary, olivy a artyčoky.
-
3
Zabalený sýr pokládáme na salát z marinované zeleniny a dozdobíme čerstvými bylinkami. Lehce pokapeme medem.