Čokoládová hnízdečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 40 g Čokoláda hořká
  • 30 g Kakao - prášek
  • 100 g Mandle
  • 50 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Káva instantní
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 25 ks Oplatky dortové
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 155 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 155 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 67.4 mg
  • Vláknina 1996.8 mg
  • Vitamín A 1996.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na suché pánvi za stálého míchání opražíme cukr a mandlové lupínky. Pánev odstavíme a přidáme hořkomléčnou čokoládu, kakao a instantní kávu.

  • 2

    Z bílků a soli ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do směsi.

  • 3

    Oplatky o velikosti 5 cm rozložíme na plech a na každou dáme malou hromádku těsta.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 22 minut. Necháme vychladnout, dáme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu