Rybí salát s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ananas
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Okouník mořský
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 140.6 mg
  • Draslík 427.6 mg
  • Vláknina 2351.7 mg
  • Vitamín A 2351.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořského okouna propláchneme a rozložíme do nákypové formy. Vymačkáme citron a 1/2 šťávy rybu pokapeme. Osolíme ji, poklademe plátky másla a zalijeme vínem. Formu přiklopíme a pečeme v mikrovlné troubě na 360 W asi 7 minut, 2 minuty ji necháme dojít ve vypnuté troubě.

  • 2

    V mixéru ušleháme žloutky, sůl a hořčici. Pomalu přiléváme olej. Směs ochutíme octem, 2 lžičkami citronové šťávy, mletým pepřem a trochou šťávy z ananasového kompotu. Promícháme a přidáme nasekanou mátu.

  • 3

    Rybu necháme vychladnout a roztrháme ji na malé kousky. Dílky ananasu necháme okapat a opatrně promícháme s rybou a připravenou majonézou. Salát ozdobíme lístky máty a podáváme.

Komentáře k receptu