Rybí salát s ananasem
Suroviny
- 250 g Ananas
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Okouník mořský
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Máta
- 1 špetka Sůl
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 21 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 140.6 mg
- Draslík 427.6 mg
- Vláknina 2351.7 mg
- Vitamín A 2351.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořského okouna propláchneme a rozložíme do nákypové formy. Vymačkáme citron a 1/2 šťávy rybu pokapeme. Osolíme ji, poklademe plátky másla a zalijeme vínem. Formu přiklopíme a pečeme v mikrovlné troubě na 360 W asi 7 minut, 2 minuty ji necháme dojít ve vypnuté troubě.
-
2
V mixéru ušleháme žloutky, sůl a hořčici. Pomalu přiléváme olej. Směs ochutíme octem, 2 lžičkami citronové šťávy, mletým pepřem a trochou šťávy z ananasového kompotu. Promícháme a přidáme nasekanou mátu.
-
3
Rybu necháme vychladnout a roztrháme ji na malé kousky. Dílky ananasu necháme okapat a opatrně promícháme s rybou a připravenou majonézou. Salát ozdobíme lístky máty a podáváme.