Špenátový salát se slaninou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 132.9 mg
  • Draslík 534 mg
  • Vláknina 3707.8 mg
  • Vitamín A 3707.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu opečeme na oleji dokřupava. Necháme okapat na ubrousku a rozdrtíme ji na menší kousky. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme do výpeku po slanině. Smažíme až začnou tuhnout, poté je obrátíme a smažíme z druhé strany. Vyjmeme je z pánve, dáme na talíř a nakrájíme na širší nudličky.

  • 2

    Olivový olej promícháme s cukrem, octem, solí a pepřem, až vznikne hustá zálivka.

  • 3

    Špenát omyjeme, zbavíme tvrdých stopek a osušíme. Velké listy natrháme. Žampiony a cibulky očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Špenát, houby a cibuli dáme do mísy. Vaječné nudličky se slaninou rozdělíme na špenát, přelijeme zálivkou a dobře promícháme.

  • 5

    Upravíme na mísu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu