Špenátový salát se slaninou a vejci
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
- 200 g Žampiony čerstvé
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 132.9 mg
- Draslík 534 mg
- Vláknina 3707.8 mg
- Vitamín A 3707.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu opečeme na oleji dokřupava. Necháme okapat na ubrousku a rozdrtíme ji na menší kousky. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme do výpeku po slanině. Smažíme až začnou tuhnout, poté je obrátíme a smažíme z druhé strany. Vyjmeme je z pánve, dáme na talíř a nakrájíme na širší nudličky.
-
2
Olivový olej promícháme s cukrem, octem, solí a pepřem, až vznikne hustá zálivka.
-
3
Špenát omyjeme, zbavíme tvrdých stopek a osušíme. Velké listy natrháme. Žampiony a cibulky očistíme a nakrájíme na plátky.
-
4
Špenát, houby a cibuli dáme do mísy. Vaječné nudličky se slaninou rozdělíme na špenát, přelijeme zálivkou a dobře promícháme.
-
5
Upravíme na mísu a ihned podáváme.