Salát šéfa kuchyně
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
- 130 g Sterilovaní šneci v hovězím bujonu
- 50 g Salát Polníček
- 8 ks Artyčoky
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Kerblík
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Máslo bylinkové
- 3 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1053 kcal
- Sacharidy 218 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2040 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 218 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 7695 mg
- Vláknina 218445 mg
- Vitamín A 218445 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 237.5 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V rendlíku rozpálíme máslo, vložíme cibuli, žampiony a zvolna dusíme asi 6 minut. Pak je vyjmeme z tuku a necháme vychladnout.
-
3
Konzervu hlemýžďů a srdíčka artyčoků z konzervy necháme okapat na sítu. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Salát opereme a srdíčka salátu necháme vcelku.
-
4
Ocet, olej, sůl, pepř a nasekaný kerblík umícháme na zálivku.
-
5
Žampióny, šneky a artyčoky dáme na mísu, okraje mísy poklademe listy salátu. Vše zalijeme zálivkou, ozdobíme lístky kerblíku, nastrouhaným sýrem a ihned podáváme, např. s chlebovými krutony.