Salát pro labužníky
Suroviny
- 390 g Artyčoky
- 200 g Kuřecí prsa
- 150 g Šunka dušená
- 320 g Celer sterilovaný
- 30 g Lanýž
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 0.5 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Jogurt bílý
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 4 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 818.3 mg
- Vláknina 13466.5 mg
- Vitamín A 13466.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Konzervy celeru a artyčoků necháme okapat, poté je nakrájíme na nudličky. Pečené prsa a šunku nakrájíme také na nudličky.
-
2
Koriandr očistíme, lístky otrháme a nasekáme. Několik lístků si ponecháme na ozdobu.
-
3
Majonézu promícháme s jogurtem, smetanou, solí, pepřem, hořčicí a nálevem z lanýžů. Nakonec vmícháme nasekaný koriandr.
-
4
Celer, artyčoky, maso a zálivku promícháme a upravíme na mísu. Lanýže nakrájíme na nudličky, kterými spolu se snítkami koriandru salát ozdobíme a ihned podáváme s bagetou.