Zelný salát s brokolicí, květákem a s pomerančovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 1 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 409.2 mg
- Vláknina 6014.8 mg
- Vitamín A 6014.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, v rendlíku rozpálíme olej a cibuli na něm asi 5 minut osmahneme. Zasypeme ji škrobem, zalijeme pomerančovou šťávou a povaříme, až omáčka zhoustne. Stále ji přitom mícháme. Hotovou omáčku nalijeme do mísy, necháme vychladnout.
-
2
Mezitím přivedeme k varu vodu v hrnci (hladina přibližně ve výšce 5 cm), vložíme do ní růžičky květáku a brokolice, asi 7 minut vaříme, aby zůstaly ještě pevné. Slijeme, zeleninu zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Potom ji vložíme do omáčky, promícháme, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme v chladu.
-
3
Zelí opereme a nakrájíme na velmi tenké nudličky, které promícháme s ostatní zeleninou.
-
4
Salát upravíme na mísu a ihned podáváme.