Řeřichový salát s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 13 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 247.2 mg
- Vláknina 5988.8 mg
- Vitamín A 5988.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řeřichu očistíme a zbavíme stonků. Hrušky omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince, poté podélně nakrájíme na tenké řezy.
-
2
Sýr rozdrobíme nebo nastrouháme na hrubo, švestky omyjeme, vyjmeme pecky a pokrájíme je na malé kousky.
-
3
Řeřichu, sýr a švestky dáme do mísy, posypeme nasekanými ořechy.
-
4
Olej, ocet, sůl a pepř dobře promícháme, aby vznikla hustá omáčka. Hrušky rozložíme na salát, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
-
5