Čekankový salát s grapefruitem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 46 g
- Sodík 3813 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 657.7 mg
- Vláknina 37649.8 mg
- Vitamín A 37649.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové puky rozdělíme na jednotlivé listy, očistíme je a osušíme. Grapefruit oloupeme a zbavíme všech bílých vláken, nakrájíme na plátky. Papáju oloupeme, podélně rozpůlíme, lžičkou vyjmeme semínka a nakrájíme ji na tenké řezy, pomeranč vymačkáme.
-
2
Na zálivku dobře promícháme sherry ocet, pomerančovou šťávu, sůl, pepř, chilli a nakonec olej.
-
3
Čekanku, grapefruit a papáju upravíme na čtyři talíře jako kytici. Každou porci nakonec ozdobíme třemi olivami, přelijeme zálivkou a ihned podáváme.