Šalotky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám jemný
  • 250 g Šalotka
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 46 mg
  • Draslík 310.1 mg
  • Vláknina 52.8 mg
  • Vitamín A 52.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme oloupané šalotky, osolíme, opepříme a posypeme cukrem, který necháme zezlátnout. Potom přidáme citronovou šťávu, přilijeme bílé víno a ocet. Dusíme zvolna pod pokličkou na mírném ohni 30 - 35 minut.

  • 2

    Vychladlé cibulky podáváme s plátky jemného salámu jako předkrm.

Komentáře k receptu