Šalotky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 46 mg
- Draslík 310.1 mg
- Vláknina 52.8 mg
- Vitamín A 52.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme oloupané šalotky, osolíme, opepříme a posypeme cukrem, který necháme zezlátnout. Potom přidáme citronovou šťávu, přilijeme bílé víno a ocet. Dusíme zvolna pod pokličkou na mírném ohni 30 - 35 minut.
-
2
Vychladlé cibulky podáváme s plátky jemného salámu jako předkrm.