Žlutá kari pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 3 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Krevetová pasta
  • 3 ks Šalotka
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Citronová tráva
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kurkuma
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 421.4 mg
  • Vláknina 763.2 mg
  • Vitamín A 763.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru rozmixujeme semínka koriandru a kmínu na hladkou směs. Chilli papriky zbavíme jader, podélně rozřízneme a ponoříme na 1–2 minuty do horké vody, aby změkly, poté je nahrubo nasekáme.

  • 2

    Dále v mixéru zpracujeme chilli papriky, voňatku citrónovou, šalotku, česnek a kurkumu na hladkou pastu. Pak přidáme pastu z garnátů, mletý koriandr a kmín – a znovu všechno dohromady zamícháme.

Komentáře k receptu