Žlutá kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 763.2 mg
- Vitamín A 763.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru rozmixujeme semínka koriandru a kmínu na hladkou směs. Chilli papriky zbavíme jader, podélně rozřízneme a ponoříme na 1–2 minuty do horké vody, aby změkly, poté je nahrubo nasekáme.
-
2
Dále v mixéru zpracujeme chilli papriky, voňatku citrónovou, šalotku, česnek a kurkumu na hladkou pastu. Pak přidáme pastu z garnátů, mletý koriandr a kmín – a znovu všechno dohromady zamícháme.