Jablka s křenovou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Jablka
  • 0.25 ks Křen
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 111.4 mg
  • Vláknina 4190 mg
  • Vitamín A 4190 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný křen jemně nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a osladíme. Smetanu dotuha ušleháme a promícháme s připraveným křenem.

  • 2

    Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a zakapeme citronovou šťávou. Do důlků po jádřincích nastříkáme křenovou šlehačku.

  • 3

    Jablka podáváme na omytých listech hlávkového salátu jako studený předkrm.

Komentáře k receptu