Perníčky-preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 10 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 34 mg
- Vláknina 3230 mg
- Vitamín A 3230 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpuštěný med smícháme s cukrem a práškem do perníku, do směsi vmícháme máslo, 2 vejce, mouku a jedlou sodu.
-
2
Zaděláme těsto které necháme přes noc odpočinout.
-
3
Z těsta vyválíme váleček ze kterého ukrajujeme vždy stejné kousky ze kterých stočením vytvarujeme preclíky.
-
4
Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem dále od sebe a každý preclík potřeme rozšlehaným vejcem.
-
5
Po upečení necháme vychladnout a namáčíme do čokoládové polevy, necháme zaschnout.