Zelný salát s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Cukr třtinový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 74.8 mg
  • Vláknina 1752.3 mg
  • Vitamín A 1752.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté zelí nakrájme na čtvrtky a potom na jemné nudličky.

  • 2

    Olej smícháme s hořčicí, přidáme trochu vinného octa, sůl, pepř, špetku cukru a oloupanou, nastrouhanou cibuli.

  • 3

    Zálivkou přelijeme zelí, dobře promícháme a necháme alespoň 30 minut uležet v chladu.

Komentáře k receptu