Skořicové hvězdy s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 22 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 333 mg
- Vláknina 6132.4 mg
- Vitamín A 6132.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 9.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Po částech do něj vmícháme moučkový cukr a vanilkový cukr, z hmoty odebereme 4 lžíce, necháme stranou.
-
2
Do sněhu vmícháme skořici a mleté mandle. Z těsta na válu posypaném cukrem vyválíme plát silný půl centimetru. Těsto i váleček můžeme lehce poprášit moukou, tvořítkem vypichujeme hvězdy (tvořítko namáčíme v cukru, aby se těsto nelepilo).
-
3
Hvězdy urovnáme na plech, vyložený pečicím papírem, potřeme opatrně je sněhem.
-
4
Cukroví pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 - 12 minut.