Jogurtové dalamánky se sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 86.3 mg
  • Draslík 249.3 mg
  • Vláknina 6838.6 mg
  • Vitamín A 6838.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a jogurtem, přidáme droždí rozdrobené v troše oslazeného mléka a přilijeme rozpuštěné, vlahé máslo. Vypracujeme těsto a necháme je na teplém místě vykynout.

  • 2

    Z těsta na pomoučeném válu tvarujeme dalamánky. Urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech posypaný moukou. Dalamánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Necháme je na plechu 10 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.

Komentáře k receptu