Domino - perník
Suroviny
- 65 g Máslo čerstvé
- 20 g Kakao - prášek
- 100 g Džem rybízový
- 100 g Poleva čokoládová
- 250 g Med včelí
- 65 g Cukr moučkový
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kardamom
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 8 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 47.4 mg
- Draslík 117.1 mg
- Vláknina 3049.8 mg
- Vitamín A 3049.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tekutý med, cukr a máslo necháme rozpustit a vychladnout. Přidáme vejce, koření, mouku, kypřící prášek, kakao a citrónovou šťávu.
-
2
Smícháme a rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě.
-
3
Hotový a vychladlý perník rozkrojíme a potřeme zavařeninou.
-
4
Složíme na sebe a krájíme kostičky které poléváme tmavou čokoládovou polevou.
-
5
Na vrch kostiček uděláme z bílé polevy nebo polevy z bílků tečky aby vznikl dojem domina.