Křupavé preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr krupice
  • 75 g Marcipánová hmota surová
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 76.7 mg
  • Draslík 13.3 mg
  • Vláknina 1457.6 mg
  • Vitamín A 1457.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, marcipánu, 50 g cukru, vejce, másla a citronové kůry vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut chladit.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát silný 1/2 cm a formičkou vypichujeme preclíky. Každý preclík potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce a posypeme zbylým cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 3

    Preclíky ozdobíme polevou připravenou smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Polevu můžeme také obarvit potravinářským barvivem.

Komentáře k receptu