Křupavé preclíky
Suroviny
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr krupice
- 75 g Marcipánová hmota surová
- 125 g Máslo čerstvé
- 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 13 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 76.7 mg
- Draslík 13.3 mg
- Vláknina 1457.6 mg
- Vitamín A 1457.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, marcipánu, 50 g cukru, vejce, másla a citronové kůry vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut chladit.
-
2
Z těsta vyválíme plát silný 1/2 cm a formičkou vypichujeme preclíky. Každý preclík potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce a posypeme zbylým cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.
-
3
Preclíky ozdobíme polevou připravenou smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Polevu můžeme také obarvit potravinářským barvivem.