Bramborový salát s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 7 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 607 mg
- Vláknina 7797.3 mg
- Vitamín A 7797.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut, scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka.
-
3
V hrnci rozehřejeme vývar, odstavíme z ohně, vmícháme hořčici, ocet a olej, osolíme, opepříme.
-
4
Brambory s cibulkou vložíme do mísy, zakapeme zálivkou a protřepeme.
-
5
Salát necháme asi 1 hodinu odležet.