Jablková mísa se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 19 g
- Sodík 418 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 49.8 mg
- Draslík 235.6 mg
- Vláknina 7426 mg
- Vitamín A 7426 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suchary vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme.
-
2
V teflonové pánvi rozehřejeme máslo, opražíme na něm připravené suchary, necháme v pánvi vychladnout.
-
3
Jablka omyjeme, jedno necháme stranou. Zbylá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Podusíme spolu s citronovou šťávou, cukrem, likérem a 75 ml vody asi 15 minut.
-
4
Suchary s jablky upravíme do mísy. Ozdobíme smetanou ušlehanou s cukrem a zbylým jablkem.