Žemle s houbovou pomazánkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 5 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 4.3 mg
- Draslík 292.8 mg
- Vláknina 6827.8 mg
- Vitamín A 6827.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, nahrubo nakrájíme a pokapeme jablečným octem. V kastrolu rozehřejeme máslo, žampiony na něm za stálého míchání asi 5 minut osmahneme, aby se vydusila tekutina. Necháme vychladit.
-
2
Kyselou smetanu smícháme s oloupanou, nadrobno posekanou cibulí, houbami a nasekanou petrželkou. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby ještě zředíme kyselou smetanou.
-
3
Žemle rozkrojíme, spodní polovinu namažeme připravenou pomazánkou a přikryjeme vrchní polovinou.