Dalmatská kaparová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1728 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 28.7 mg
- Draslík 220.6 mg
- Vláknina 1355 mg
- Vitamín A 1355 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slané sardelové řezy bez kostí utřeme s olejem (můžeme použít i sardelovou pastu).
-
2
Přidáme nasekanou petrželku, oloupaný a nasekaný česnek, nasekané kapary, citronovou šťávu a ocet. Vše promícháme a necháme přejít varem.
-
3
Omáčkou poléváme teplé vařené nebo pečené maso a necháme vychladnout. Podáváme studené.