Pindžur
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 52 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 724.8 mg
- Vláknina 7615.3 mg
- Vitamín A 7615.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky, lilky a rajčata pečeme nasucho ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Potom zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme trochou studené vody a přiklopíme. Asi po 20 minutách papriky, rajčata i lilky oloupeme a zbavíme semínek a šťávy. Připravenou zeleninu umeleme.
-
2
Umletou směs promícháme s oloupaným, nadrobno nasekaným česnekem a horkým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme. Po vychladnutí přimícháme do pokrmu nasekanou petrželku a podáváme.