Sýr Basa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 l Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 98.5 mg
  • Draslík 85.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4667 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko svaříme a necháme částečně vychladnout. Do vlažného mléka vmícháme jogurt a necháme stát na teplém místě asi 12 hodin, dokud se mléko nesrazí.

  • 2

    Sraženou hmotu vlijeme do plátěného sáčku, zavěsíme a necháme vykapat.

  • 3

    Odkapaný sýr vyklopíme do mísy a osolíme. Přidáme smetanu a máslo a dobře promícháme.

  • 4

    Sýr podáváme s nastrouhaným tvrdým sýrem a čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu