Omeletový koláč s batáty
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Sýr Ementál (Primátor)
- 250 g Brambory sladké (Batáty)
- 1 ks Pórek
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Řeřicha
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.11 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 121 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 83.9 mg
- Draslík 187.4 mg
- Vláknina 2327.4 mg
- Vitamín A 2327.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupané a nahrubo nastrouhané batáty. Za stálého míchání opékáme asi 4 minuty. Přidáme pórek nakrájený na tenké kolečka, máslo a opékáme ještě asi 5 minut. Odstavíme, osolíme, opepříme a přidáme mletý muškátový oříšek. Přimícháme smetanu, 50 g nastrouhaného ementálu a vejce, vše dobře promícháme.
-
2
Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem, dáme do ní připravenou hmotu a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25 minut.
-
3
Hotový koláč vyjmeme z trouby a ozdobíme řeřichou. Krájíme na deset dílů. Podáváme horký nebo studený.