Žemličky s rostbífem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 27.2 mg
- Vláknina 1058.5 mg
- Vitamín A 1058.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle rozkrojíme napůl. Zelný salát smícháme s nastrouhaným křenem a nandáme ho na spodní část žemlí do výše asi 5 mm. Plátky rostbífu složíme tak, aby odpovídaly velikosti žemlí. Rozdělíme je po dvou na zelný salát a na ně dáme ještě trochu zelného salátu.
-
2
Svazek ředkviček očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme do žemlí a přiklopíme druhou polovinou žemlí.
-
3
Upravíme na servírovací mísu a ozdobíme ředkvičkami. Ihned podáváme.