Žemličky s rostbífem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salát rajčatovo-paprikový
  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Ředkvička
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 27.2 mg
  • Vláknina 1058.5 mg
  • Vitamín A 1058.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle rozkrojíme napůl. Zelný salát smícháme s nastrouhaným křenem a nandáme ho na spodní část žemlí do výše asi 5 mm. Plátky rostbífu složíme tak, aby odpovídaly velikosti žemlí. Rozdělíme je po dvou na zelný salát a na ně dáme ještě trochu zelného salátu.

  • 2

    Svazek ředkviček očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme do žemlí a přiklopíme druhou polovinou žemlí.

  • 3

    Upravíme na servírovací mísu a ozdobíme ředkvičkami. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu