Špaňelské roscos-smažené koblížky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Droždí sušené
  • 3 polévková lžíce Likér anýzový
  • 0.5 polévková lžíce Anýz celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 74.9 mg
  • Draslík 42.9 mg
  • Vláknina 4216.8 mg
  • Vitamín A 4216.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zahřejeme olej, vsypeme anýz a necháme ho ohřát, aby olej dostal chuť a vůni po anýzu. Necháme vychladnout a přecedíme.

  • 2

    V nádobě vyšleháme cukr, vejce, nastrouhanou citrónovou kůru, šťávu z citrónu, anýzovku, dřeň z vanilkového lusku, mléko a anýzový olej. Přidáme polovinu mouky, sůl, droždí, vlijeme směs, promícháme a přisypeme zbytek mouky. Těsto musí být nelepivé, pružné-jako na koblihy. Necháme kynout.

  • 3

    Z vykynulého těsta děláme kuličky, zploštíme je na placku a uděláme v nich palcem uprostřed otvor tak aby vznikl kroužek. Po obvodu kroužku uděláme tupou stranou nože dokola rýhu. Poklademe na pomoučněný vál a postupně smažíme ve vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Usmažené roscos vyjmeme, necháme okapat a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a anýzem.

Komentáře k receptu