Rajčatová chuťovka
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 253.5 mg
- Vláknina 3290.8 mg
- Vitamín A 3290.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Smícháme s nasekaným řapíkatým celerem, paprikou a koriandrem.
-
2
V misce smícháme olej, ocet, hořčičné semínko, sůl, pepř, chilli koření a dle chuti tabasco.
-
3
Směs nalijeme na připravenou zeleninu, důkladně promícháme. Necháme v chladu přikryté asi 25 minut. Podáváme s tortillovými lupínky.