Ovocný salát s topinambury

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 ks Banány
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Kompot meruňkový
  • 2 ks Topinambury
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Ořechy lískové
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 10.7 mg
  • Draslík 783 mg
  • Vláknina 19388 mg
  • Vitamín A 19388 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Topinambury opláchneme a oloupeme, hlízy nastrouháme nahrubo přímo do vymačkané citrónové šťávy a promícháme. Kompotované meruňky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a vyjmeme jadřince. Dužinu nastrouháme do misky s topinambury a pečlivě promícháme s citrónovou šťávou. Přidáme meruňky a na plátky nakrájený banán.

  • 3

    Šlehačku smícháme s medem a přidáme do salátu.

  • 4

    Oříšky opražíme na suché pánvi, až začnou vonět, necháme vychladnout a spolu s pistáciemi nasypeme na salát.

Komentáře k receptu