Hroznový salát s dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 12 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 555.3 mg
- Draslík 428.2 mg
- Vláknina 3150 mg
- Vitamín A 3150 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuličky vína otrháme od stopek, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Dáme do misky, pokapeme lžící likéru a necháme 10 minut odpočinout. Ovoce rozdělíme do dezertních misek.
-
2
Žloutky šleháme ve vodní lázni a postupně přidáváme cukr. Do hustého krému opatrně a za stálého míchání přiléváme víno a zbývající likér.
-
3
Horkým vinným krémem přelijeme ovoce v miskách a ihned podáváme.