Hroznový salát s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hroznové víno
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 ml Víno bílé
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 428.2 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuličky vína otrháme od stopek, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Dáme do misky, pokapeme lžící likéru a necháme 10 minut odpočinout. Ovoce rozdělíme do dezertních misek.

  • 2

    Žloutky šleháme ve vodní lázni a postupně přidáváme cukr. Do hustého krému opatrně a za stálého míchání přiléváme víno a zbývající likér.

  • 3

    Horkým vinným krémem přelijeme ovoce v miskách a ihned podáváme.

Komentáře k receptu