Melounový salát s krevetami
Suroviny
- 200 g Pórek
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 ks Citrony
- 1 ks Meloun cukrový
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr moučkový
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 10 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 210 mg
- Draslík 741 mg
- Vláknina 16116.5 mg
- Vitamín A 16116.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3553.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Meloun a okurku oloupeme a vyjmeme semínka. Z dužin vykrojíme kuličky.
-
2
Dresink připravíme z několika kapek oleje, citrónové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, soli, pepře a cukru. Přidáme jemně nasekané lístky bazalky a vložíme ovoce, necháme marinovat.
-
3
Pórek podélně rozpůlíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky, krátce osmahneme na oleji, lehce osolíme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.
-
4
Krevety okořeníme provensálskými bylinkami, cayenským pepřem a paprikou. Pánev vytřeme rozpůleným česnekem, nalijeme do ní trochu rostlinného oleje a krevety na něm rychle osmažíme.
-
5
Do marinády k ovoci a zelenině přidáme pórek, promícháme a navrch rozložíme krevety.