Melounový salát s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Meloun cukrový
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 741 mg
  • Vláknina 16116.5 mg
  • Vitamín A 16116.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3553.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meloun a okurku oloupeme a vyjmeme semínka. Z dužin vykrojíme kuličky.

  • 2

    Dresink připravíme z několika kapek oleje, citrónové šťávy, trochu nastrouhané citrónové kůry, soli, pepře a cukru. Přidáme jemně nasekané lístky bazalky a vložíme ovoce, necháme marinovat.

  • 3

    Pórek podélně rozpůlíme, opláchneme a nakrájíme na tenké proužky, krátce osmahneme na oleji, lehce osolíme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

  • 4

    Krevety okořeníme provensálskými bylinkami, cayenským pepřem a paprikou. Pánev vytřeme rozpůleným česnekem, nalijeme do ní trochu rostlinného oleje a krevety na něm rychle osmažíme.

  • 5

    Do marinády k ovoci a zelenině přidáme pórek, promícháme a navrch rozložíme krevety.

Komentáře k receptu