Zvěřinový salát s brusinkami
Suroviny
- 500 g Hroznové víno
- 250 g Kompot brusinkový
- 350 g Jelení maso
- 50 g Oříšky piniové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Salát hlávkový
- 3 ks Šalotka
- 1 polévková lžíce Kompot brusinkový
- 1 polévková lžíce Džem rybízový
- 4 polévková lžíce Víno portské
- 1.41 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet malinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 14 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 74.4 mg
- Draslík 1027 mg
- Vláknina 4747.5 mg
- Vitamín A 4747.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pinie opražíme na suché pánvi, vyjmeme a necháme vychladnout. Na stejné pánvi rozpálíme lžíci oleje, do plátků masa vetřeme sůl a pepř. Smažíme zprudka 3-4 minuty, během smažení maso obracíme, doba závisí na tloušťce masa. Hotové maso vyjmeme z pánve, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
-
2
Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, podusíme na malém množství tuku, až zesklovatí. Podlijeme lžící malinového octa a do vzniklého výpeku přidáme rybízové želé nebo džem. Přelijeme do misky, promícháme s vínem, brusinkovým kompotem a zbývajícím octem a olejem.
-
3
Hrozny opláchneme, kuličky vína rozpůlíme a vyjmeme semínka. Brusinky omyjeme, otrháme od stopek a lehce je promícháme se zálivkou.
-
4
Studené maso nakrájíme příčně na plátky, přidáme i s ovocem do dresinku a upravíme na mísu vyloženou listy salátu. Na závěr posypeme opraženými piniovými jádry.