Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem
Suroviny
- 150 g Jehněčí maso
- 50 g Sýr Parmezán
- 160 g Šalotka
- 150 g Čočka červená
- 60 g Salát Polníček
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Olej bodlákový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 31 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 77 mg
- Draslík 935.2 mg
- Vláknina 18409.3 mg
- Vitamín A 18409.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 719.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso zabalíme do fólie a dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím přebereme červenou čočku, propláchneme ji a vaříme asi 5 minut v 0,5 litru osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Ztuhlé maso vyndáme z fólie a ostrým nožem ho nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty pak mezi dvěma kusy fólie opatrně naklepeme rukou. Pomocí širokého nože přendáme maso na talíře, pokapeme octem, opepříme, zakryjeme a dáme na chladné místo.
-
3
Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím mísu, do ní vložíme uvařenou čočku. Rajčata spaříme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Šalotku nasekáme najemno a spolu s rajčaty přidáme k čočce a promícháme.
-
4
Na dresink si smícháme ocet, oleje, sůl a pepř. Hotovým dresinkem přelijeme čočku a lehce promícháme.
-
5
Salát polníček omyjeme, osušíme a zbavíme silnějších částí. Na carpaccio ozdobně rozložíme několik lístků a doprostřed dáme čočkový salát. Povrch posypeme hoblinkami parmazánu.