Jehněčí carpaccio s čočkovým salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Jehněčí maso
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 160 g Šalotka
  • 150 g Čočka červená
  • 60 g Salát Polníček
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej bodlákový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 711 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 935.2 mg
  • Vláknina 18409.3 mg
  • Vitamín A 18409.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 719.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso zabalíme do fólie a dáme na hodinu do mrazáku. Mezitím přebereme červenou čočku, propláchneme ji a vaříme asi 5 minut v 0,5 litru osolené vody. Scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Ztuhlé maso vyndáme z fólie a ostrým nožem ho nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty pak mezi dvěma kusy fólie opatrně naklepeme rukou. Pomocí širokého nože přendáme maso na talíře, pokapeme octem, opepříme, zakryjeme a dáme na chladné místo.

  • 3

    Stroužek česneku rozpůlíme a vytřeme jím mísu, do ní vložíme uvařenou čočku. Rajčata spaříme, oloupeme, vyjmeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Šalotku nasekáme najemno a spolu s rajčaty přidáme k čočce a promícháme.

  • 4

    Na dresink si smícháme ocet, oleje, sůl a pepř. Hotovým dresinkem přelijeme čočku a lehce promícháme.

  • 5

    Salát polníček omyjeme, osušíme a zbavíme silnějších částí. Na carpaccio ozdobně rozložíme několik lístků a doprostřed dáme čočkový salát. Povrch posypeme hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu